Reklama
 
Blog | Martin Štorkán

Člověk pražský kavárenský

Miloš Zeman je génius. Můžeme o tom vést spory, můžeme s tím nesouhlasit, ale to je tak jediné, co proti tomu můžeme dělat. Svou brilantní mysl naposledy předvedl, když odhalil organizaci řídící většinu důležitých událostí v České republice – Pražskou kavárnu.

Tato společnost sdružuje lidi s podivuhodnou genetickou poruchou: jejich genetický kód je narušen nepravidelně se vyskytujícími částicemi kofeinu. Počet těchto kávovinových parazitů můžeme odvodit od chování infikovaných a zde platí klasický poměr, tedy čím vyšší stupeň mutace, tím více patrné jsou její znaky (jasný vyhraněný názor, čtení knih a periodik, přechytralost, zájem o dění kolem sebe atd.)

Člověk pražský kavárenský, lat. Hommo Pragensis Caffea, se dá rozpoznat především podle tří dobře postřehuntelných znaků:
1) Závislost na kávě
2) Závislost na diskuzích vedených napříč pražskými kavárnami
3) Závislost na vytrubování názorů vyhraněných během pití kávy při diskuzích vedených napříč pražskými kavárnami

Výše zmíněné poznávací symboly nejsou jen rozmarem z trucu, nýbrž nutností. Vzepření se těmto třem přikázáním může vést ke ztrátě identity a v krajním případě až ke smrti jedince (např. pádem na umyvadlo).

Český prezident Miloš Zeman se se svým objevem svěřil několika lidem, mezi něž patří například mluvčí Jiří Ovčáček (po němž byla mimochodem pojmenována i stejnojmenná diagnóza). Hradní pán se společně se svou hradní lumpen lůzou snaží občany ČR varovat před podléháním bludům pražských kavárenských, ale vzbuzuje v nich pouze zbytečný strach a nenávist k něčemu, čemu vlastně téměř nikdo (včetně Zemana) nerozumí.

Za první známý případ mutace ČPK je považován český velikán Karel ČaPeK, který se choval k Adolfu Hitlerovi podobně, jako se chovají jeho dnešní následovníci (a vlastně se dá říct příbuzní) k Miloši Zemanovi – varoval před ním. Červené trenky tvůrčí skupiny Ztohoven jsou vlastně takovou novodobou Bílou nemocí (aut. Karel ČaPeK). Podobné projekty nakonec mohou vést k rozpoutání nenávisti ke kavárníkům, jejich zatýkání a veřejné lynčování (jako se to stalo ženě, která přinesla na Zemanův meeting červenou kartu).

Proto vyzýváme český národ: „Nebojte se kavárníků, nedovolme jejich vyhubení. Nemalujte strašícího Zemana na svou zeď!“ Vyvoláváním strachu se český prezident snaží osočit ze svých chyb pražské kavárenské lidi, pro které ale stále ještě platí presumpce neviny, protože je nikdo neviděl při činnostech z nichž je MZ a jeho nohsledi osočují. Vlastně je ještě nikdy nikdo neviděl.

Za pravdu a lásku,

Martin Štorkán, Institut pro studium ČPK, Area 51

Reklama